Skip to content

GENERATIVE CONTEMPLATION

CreArt rezidencija #ostanidoma i Karas Art Hub

Tijekom ponedjeljaka u lipnju umjetnik Alex Brajković održavat će livestreamove ambijentalnih kompozicija u kojima umjetnik dijalogizira s vlastitim generativnim algoritmom kombinirajući sintetičke zvukove i field recordingse u meditativna ambijentalna okruženja. Live streamovi su okupljeni pod zajedničkim nazivom Generative Contemplation te su nastali u sklopu rezidencije #ostanidoma i platforme Karas Art Hub. Live streamovi su namijenjeni za stvaranje opuštenog, meditativnog stanja u uredu, domu i na putu od polazišta do odredišta, skladani kako bi slušatelja doveli u stanje smiraja, stvarajući prostor za disanje.

Socijalna distanca uzrokovana pandemijom uzrokovala je da mnogi umjetnici traže nove načine kako kreativno premostiti distancu i odvojenost. Budući da mnogi takvi napori uključuju vizualni sadržaj poput virtualnih muzeja, video predavanja ili performansa Brajković prilazi ideji slušanja, zajedničkog slušanja, preko svih distanci i linija razgraničenja. Generative Contemplation zamišljen je kao niz skulpturalnih djela putem kojih se landscape kojeg je umjetnik doživio putem zvuka stvara u svačijem domu. Snimanjem zvukova prirode, koji se konstantno razvijaju i mijenjaju, Brajković stvara bogatu teksturu akustičnih zvukova koje kombinira s pažljivo odabranim sintetiziranim zvukovima ambijentalnog karaktera i time stvara iskustvo proširenog soundscapea.

 

Live stream će se održavati svakog ponedjeljka u lipnju u periodu od 7. do 28.6. od 12:00 do 00:00 na Instagram platformi @alexbrajkovic_ (https://www.instagram.com/alexbrajkovic_).

 

Projekt je nastao u sklopu rezidencije #ostanidoma, podržane u okviru projekta CreArt. S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u situaciji djelomice ograničenih mogućnosti za kulturni sektor, proizašlih novonastalom situacijom uzrokovanom pandemijom COVID-19 virusa, HDLU u okviru EU projekta CreArt po drugi put organizira rezidenciju #ostanidoma, s osnovnom premisom istraživanja različitih umjetničkih modela prezentacije u digitalnim sferama.

Organizator: HDLU

Uz potporu: CreArt 2.0.

Nika Šimičić

01KAH DIY